Nieuws

Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon


Bankrekening :

NL34 RABO 0340 8674 34


Agenda

Uitgesteld


Aan de Kerkweg in Anna Paulowna wordt een herdenkingspaal onthuld voor de bemanning van de Halifax II (LW343) die op 4 december 1943 hier neerstortte. Nadere details over het programma van deze dag volgen. Houd onze site in de gaten.

Uitgesteld

Om 14:00 uur ontvangst gasten in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. 

Daarna vinden 2 officiele onthullingen van herdenkinspalen plaats: 


Aan de Dolfijnweg in Slootdorp wordt de herdenkingspaal onthuld voor de bemanning van de Halifax JN884. Jock Loudon was staartschutter, en dankzij zijn parachute de enige overlevende van de crash. Zijn zoon Dave komt uit Engeland over om deze officiele onthulling bij te wonen. 


Daarna zal de volgende herdenkingspaal onthuld worden bij de Molenweg/Schagerweg te Middenmeer. Hier stortte op 11 april 1942 de Wellington 1C bommenwerper met Tsjechoslowaakse bemanning neer. Deze herdenking zal bijgewoond worden door afvaardigingen van zowel de Tsjechische als de Slowaakse ambassade.


Op het kerkhof van Middenmeer zal na deze twee onthullingen een herdenking plaatsvinden.

Uitgesteld


Om 16:00 uur zal de herdenkingspaal voor de bemanning van de Lancaster W4769 QR-V onthuld worden. Deze herdenkingspaal wordt geplaatst bij de kruising Oostermiddenmeerweg/Zuiderkwelweg. Op 3 januari 1943 explodeerde dit toestel op grote hoogte, waardoor brokstukken over een groot gebied verspreid terecht kwamen.


Agenda - archief

Vrijdag 25 oktober 2019 14:00 uur.

Vatrop, Wieringen

Onthulling van de tweede herdenkingspaal. Deze paal is ter nagedachtenis aan Ivan R Moon en staat op de kruising Vatropperweg / Gemenelandseweg.


Zaterdag 14 september 2019, 16:30 uur

Begraafplaats, Middenmeer

Plaatsing kransen bij de oorlogsgraven op de begraafplaats in Middenmeer. The last post zal ten gehore worden gebracht.

Zaterdag 14 september 2019,  15:30 uur

Wagenpad, Middenmeer

De eerste herdenkingspaal wordt onthuld bij de kruising Wagenpad / Medemblikkerweg. Klik hier voor alle informatie over deze crash. Mr. Philip Plumb uit Engeland is nabestaande van een van de omgekomen bemanningsleden en komt speciaal voor deze gelegenheid over om de onthullling bij te wonen.  

Zaterdag 25 mei 2019

Begraafplaats, Middenmeer

Allan en Sue Riddell, nabestaanden van de Halifax-crash in Slootdorp bezoeken de begraafplaats en plaatsen bloemen..

Zaterdag 13 april 2019, 14:30 uur

De Cultuurschuur, Wieringerwerf

Chris Dijkshoorn en Mark Hakvoort geven een presentatie over Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon voor het Historisch Genootschap Wieringermeer.

Onze Stichting in de media

Genomineerd!

Onze stichting is één van de drie genomineerden uit de Gemeente Hollands Kroon voor de Nationale Vrijwilligersprijs 2020. Minister Hugo de Jonge maakt op 28 maart bekend wie de Nationale Vrijwilligersprijs ontvangt. . Natuurlijk zijn wij trots op onze nominatie, maar het zou natuurlijk geweldig zijn als we met de prijs meer nieuwe herdenkingspalen zouden kunnen plaatsen. Stemmen kan tot 22 maart via de website van de De Nationale Vrijwilligersprijs


Op 25 oktober 2019 is de herdenikingspaal voor Ivan R Moon geplaatst en onthuld op Vatrop. Op de kruising van de Vatropperweg en de Gemenelandseweg vond de plechtigheid plaats waarvan NH-Nieuws verslag deed, 

Op 14 september 2019 is de eerste herdenkingspaal aan het Wagenpad onthuld. NH-Nieuws maakte een verslag van deze bijzondere gebeurtenis. 

Herinneringspalen bij crashlocaties: 'Ze mogen niet worden vergeten'. In de Wieringer Courant is op 14 juli 2019 een interview met Mark Hakvoort en Chris Dijkshoorn gepubliceerd. 

Klik hier voor de online versie van dit interview

Op 18 april 2019 besteedt NH-nieuws aandacht aan de oprichting van Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon. Klik hier voor weergave.

Op 17 april 2019 publiceert Medemblik Actueel op YouTube het verhaal van Mark en Chris over de oprichting van de Stichting. 

Foto's

Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon


Telefoon : 06 - 20 80 3120

Correspondentieadres:

Oude Streek 32

1767 CP Kolhorn

Email:info@shhk.nl

Bankrekening :

NL34 RABO 0340 8674 34


Bestuursleden van de Stichting:

Naam

Functie

Mark Hakvoort

Voorzitter

Chris Dijkshoorn

Penningmeester

Martin Blaauw

Secretaris

Alle bestuursleden voeren hun functie onbezoldigd uit

Documenten van de Stichting: